vedran-badun-raskrinkavanje

BIOGRAFIJA

Rođen u Splitu 4.8.1975 godine. Odrastao u Omišu, gradu na ušću rijeke Cetine.
Poput svih Omišana svi se rađamo u Splitu, ali smo Omišani. Od rane mladosti vidim da me privlače drugačije stvari nego kod ljudi koji me okružuju, možda sam nastran, možda drugačiji od drugih. Vidim da ne znam crtati, da volim prirodu i da mi je draže boraviti na putu uz šumu.

Osnovnu i srednju školu završavam u Omišu. U sred prijemnih za kineziologa i likovne akademije se odlučujem ni za jedno. Vojna karijera je kratko trajala jer su mi rekli da sam specijalac, pa samim tim vjerujem da sam bia specijalna postrojba.

Put Maršala Tita

Nakon vojske odlazim na put maršala Tita i do dan danas putujem. Poslije Europe prvi kontinet na koji odlazim je Azija, nakon toga slijede Oceanija, Srednja Amerika, Sjeverna Amerika, Australija, Južna Amerika, Afrika, Bliski istok, Novi Vinodolski.

U ranoj dobi sam krenuo trenirati borilačke vještine. Počeo sam sa Sok Sakom u kojem imam majstorski crni pojas (28. dan) i došao do licence kru ( učitelj ). Zadnjih trinaest godina treniram i učim Capoeira Angolu i dobio sam licencu specijalca te vještine. Trenirao sam malog od Bobana iz Omiša, postao je prvak i završio karijeru rezultatom pobijedio oba meča. Iskustva poput života u plemenima, odlazaka na potpuno djevičanska mjesta, boravištima u Megalopolisima, ruralnim selima, penjanja na svjetske planine, plivanja u svim oceanima i ogromnim rijekama i jezerima su postale nešto blizu mog života..

živim svoju pustolovinu

Dan danas živim imaginarnu Pustolovinu nakon više od dva desetljeća takvog života. Volontiram u očuvanju životinja i prirode, tako sam u Africi obučavao rangere u borbi protiv krivolovaca na slonove, lavove i nosoroge tehnikom Sok Sak protiv vatrenog oružja. Odbijanje metaka laktovima koriste također i svemirski marinci koje sam obučavao dok sam radio na projektu Sputnjik. Radio patrole pored savana i prašuma. Radio sam kao Rafting Vodič po divljim rijekama Hrvatske.

Što se tiče umjetnosti. Profesor Zdravko Cota je bio moj mentor slikarstva. Dan danas slikam i crtam slikovnice. Neslužbeno stoji da su ga moji crteži skoro ubili. Tokom školovanja sam uvijek crtao slikovnice koje su razredi čitali.

Imao sam jako dobrog prijatelja, ali kad je skonta da lažem više mi nije bia prijatelj. Ne nazivam sebe fotografom, s razlogom jer nisam.

Što se glazbe tiče odnedavno radim rep stvari, rep devedesetih boom boom tuc tuc i ritam ise denser. Cijeli život slušam rep i iz hobija sam se odlučio napraviti nekoliko svojih stvari.

vedran-badun-budalko-slagalica
vedran-badun-slagalica-deepthroat

“Ako mogu ja možeš i ti”

Sada imam 44 godine živim u južnoj americi i dalje gajim sve ovo što sam gore napisao. Da nema tvrdo utabanih puteva, nikako nebi stigao sve stići.

Kontinenata

Država

Oceana

Gradova

vedran-badun-slagalica-pozerko
vedran-lazun-slagalica
vedran-lazun-badun-biografija

Raskrinkavanje Vedrana Baduna

 

Ako niste već pročitali kompletnu kronologiju raskrinkavanja Vedrana Baduna, onda kliknite na dugme ispod da saznate kako je sve počelo.

Stripovi o Bađunku

 

Kako je zaista Bađunko preživljavao u srcima prašuma , probijao se kroz neprohodne terene, igrao sa krokodilima i ostalo pogledajte u kategoriji Stripovi.

Audio zapisi

 

Sve audio provale i luuuudi snimci Vedrana Lažuna na jednom mjestu. Poslušajte najveće hitove Bilog Šamana. Mogućnost downloada na vaš uređaj.

Poruka za sve dobre jude

“UPLATITE MI 1 FUCKING DOLAR ILI DVA I POSTANITE MOJ PATREON DA BI MOGAO DA PUTUJEM BAŠ ONO JUNAČKI.” -VEDRAN BADJUN AKA DALMATINSKI KOMANDO

Sa svim vašim donacijama, obećavam da ću da putujem ono baš junački!